Uitvaartzorg

Je wilt niets vergeten. Zeker weten dat alles goed verloopt. Vanuit mijn werk als ritueel begeleidster merk ik dat inhoud en organisatie vaak in elkaar overlopen. Als daar behoefte aan is, pak ik organisatorische werkzaamheden zonder meer op.

Wat ik doe

Als daar behoefte aan is, kan ik ook de gehele uitvaart (van het moment van overlijden tot en met het feitelijke afscheid) organiseren. Ik stel de dienst samen, maak het draaiboek, zorg dat alles loopt zoals het moet lopen. Daarvoor werk ik samen met de uitvaartondernemer, die zorg draagt voor allerlei praktische zaken.

Ik merk dat het extra rust geeft als ik ook aandacht geef aan de organisatorische kanten van de uitvaart. Veel van wat ik doe, speelt zich af op de achtergrond, maar vermindert de drukte en zorgen bij de nabestaanden aanzienlijk.

Specifieke wensen

Voor een persoonlijk afscheid, dat past bij de overledene, kunnen er speciale wensen zijn. Een bijzondere locatie, mooie muziek. Ik denk daar graag over mee. Zodat de nabestaanden later met een goed gevoel op het afscheid terug kunnen kijken.

Een uitvaartondernemer kiezen

Ik heb contacten met diverse uitvaartondernemers in de regio, maar uiteraard ligt de keuze voor de uitvaartondernemer bij de nabestaanden zelf. Goed om te weten is ook dat u vrij bent in uw keuze, ook als de overledene een uitvaartverzekering heeft bij bijvoorbeeld Dela of Monuta.

Kosten

Aan mijn diensten als uitvaartverzorger zijn kosten verbonden. Voor een indicatie kunt u te allen tijde contact met me opnemen.

"Wij zijn Wilma hier dankbaar voor"

"Op 2 januari verloren wij onze jongste dochter. Zij werd 21 jaar. Omdat wij Wilma al kenden, was het voor ons vanzelfsprekend dat we haar vroegen om de uitvaart te regelen. Hier zijn we nog altijd dankbaar voor. De manier waarop Wilma betrokken was, zo persoonlijk en warm, dat had niemand anders zo kunnen doen. Alles was bespreekbaar en al onze wensen betreffende het afscheid werden geregeld. Dit is zo belangrijk, je kunt het immers niet overdoen en bij zo'n groot verdriet, moet je wel mensen om je heen hebben die weten hoe belangrijk zo'n afscheid is. En uit de reacties van heel veel mensen naderhand, konden wij horen dat ook zij onder de indruk waren van de betrokkenheid en warmte, maar ook de vakkundigheid van Wilma."

Bent u uitvaartondernemer?

Voor nabestaanden is het belangrijk dat inhoud en organisatie van een uitvaart perfect op elkaar aansluiten. Ik zoek daarom graag de samenwerking met uitvaartondernemers. Het is ook mogelijk dat u nabestaanden in contact wilt brengen met een ritueel begeleider, zodat zij beter in staat zijn om vorm en inhoud te geven aan het afscheid van een naaste. In beide gevallen nodig ik u uit om contact met mij op te nemen.

U kunt mij ook benaderen als uitvaartassistent, bijvoorbeeld voor het begeleiden bij de condoleances en het ontvangen van de gasten. Ik ben zeer ervaren en heb daardoor aan een enkele instructie ruim voldoende. Uit ervaring weet ik dat het met name voor zelfstandige uitvaartondernemers zeer waardevol kan zijn om een ervaren kracht achter de hand te hebben.

disclaimer | © Wilma van Casteren